Празничен водосвет в столичното Регионално управление по образование за първия учебен ден (снимки)

На 15 септември – първия учебен ден, в Регионалното управление по образование на София-град беше отслужен празничен водосвет за спорна, успешна, щастлива и благодатна работа през новата 2017/2018 учебна година. Вече е традиция новата учебна година да започва с водосвет и в това образователно ведомство.

Богослужебното последование беше оглавено от Негово Високопреподобие архимандрит Пахомий – ректор на Софийската духовна семинария „Св. Иоан Рилски“, в съслужение с Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов – духовен надзорник на Софийска епархия, и дякон Костадин Тренев. Песнопенията изпълняваха ученици от семинарията водени от г-н Методи Стоилов – псалт в семинарния храм, и г-н Слави Спасов – главен секретар на духовното училище.
Архимандрит Пахомий изрази радостта си, че може да бъде съпричастен на този празник и пожела благополучна година на цялото образование в България. Той подчерта колко важно е и Регионалното управление по образование да дава пример, като започва всяко дело с този водосвет и с молитва към Бога – „защото човек е този, който се труди, нещо да разкопае, да засее, но Господ е този, който прави да прорасте и да роди своите плодове“.

Всички служители, начело с г-жа Ваня Кастрева – началник на РУО София и г-жа Ваня Станчева – старши експерт, отговарящ и за обучението по „Религия“ в училищата, бяха поръсени със светена вода, осветени бяха и всички кабинети на служителите.

Източник: Mitropolia-sofia.org

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 14 =