Подготовка за Великден с нова техника за рисуване на червени яйца

По традиция великденско яйце е чисто червено. Така е било от времето на света Мария Магдалина до днес. То е символ на кръвта на Нашия Господ Иисус Христос и на Неговото светло Възкресение. Българската традиция в желанието си да създаде красота за празника е създала писаните яйца.

Те отново са червени, но с красиви шарки, които се правят с горещ восък преди боядисването на яйцата. За това се изисква доста сръчност и майсторлък. Децата могат за начало да изпишат красивите мотиви върху хартия и едва тогава да опитат с восък върху яйце.

Предлагаме ви да направите този предварителен опит за писане на яйца, като изработите Великденска украса. Разпечатайте шаблоните върху червена хартия. Изрежете всяко яйце поотделно. В капачка сипете коректор на водна основа. Ако е много гъст, може да го разтворите с няколко капки вода. С помощта на клечка за зъби започнете да нанасяте коректора по очертанията, така че той да ги покрива.

По-сложните модели изискват повече време и търпение, но работата е лесна и е подходяща дори за деца от трети и четвърти клас.

dav

dav

dav

dav

Тази техника за рисуване на яйца идва благодарение на Пловдивска митрополия

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + fifteen =