Направи си сам: Малък сглобяем кръст за бюрото

Този макет на кръст е подходящ както за по-сръчни деца, така и за по-малки. Лесен за сглобяване, той може да украси бюрото или детската стая.

Това е малък кръст, висок около 10-12 см и има стабилна стойка.

За да бъде наистина впечатляващ, е добре да се изработи от златен, сребърен или друг цвят картон с лъскаво огледално или перлено покритие, което наподобява метал. Такъв картон обикновено се продава в книжарниците на бройка лист А4.

За сглобяването на кръста са необходими лице, гръб и една стойка. Ако изберете да ползвате златен или друг лъскав картон, е много вероятно да не можете да разпечатате шаблона директно върху листа, защото картонът обикновено е дебел и не минава през принтера. Затова разпечатайте шаблона върху бял лист, изрежете го и след това го очертайте върху гърба на лъскавия картон, след което отново го изрежете. Не забравяйте да прегънете стойката по пунктира и да разрежете прорезите, където ще се съединят кръстът със стойката. Сега остава да слепите лицето с гърба и да сглобите кръста. Направете украса по ваш избор от други цветове картон или с лепящи пластмасови камъчета.

Кръстът е готов. Сложете го на видно място. Красив и бляскав, той често ще привлича погледа ви. Но нека ви радва не само с хубостта си, а и да насочва благодатно мислите ви към молитва и християнски добродетели.

dav

dav

dav

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + 15 =