Подарък за мама и тате, направен в Неделното училище

Това упражнение е отличен начин да подготвите децата за християнския празник на жената майка – Благовещение.

Петата Божия заповед гласи: „Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята“. Децата винаги с готовност и увереност заявяват, че обичат своите родители. Какво обаче означава думичката „почитай“? Днешните деца трудно биха я обяснили, затова е добре да им помогнем. По време на урока можем да им дадем други думи, които да разкрият смисъла й и най-вече да разберат какво трябва да правят, за да покажат своята почит към родителите – обичам, уважавам, доверявам се, благодаря, слушам, помагам, радвам, споделям.

Картичката ще помогне на децата да запомнят тази заповед. Също така ще осъзнаят, че почитта към родителите е наше задължение, дадено ни със заповед от Бога. То е задължение, но в себе си съдържа и обещание за награда.

За да могат децата често да си припомнят и да се подсещат да спазват Божията заповед, ви предлагаме да тази красива табелка.

Разпечатайте шаблона на хартия или картон. На лист А4 се събират около 4 табелки. В рамката около шаблона детето вписва думи, които обясняват какво означава да почита родителите си и какво трябва да прави, за да изпълни Божията заповед. Например: обичам, уважавам, доверявам се, благодаря, слушам, помагам, радвам, споделям. След това оцветява табелката по избор и я изрязва. Изрязва и лентичката, която стои под шаблона и я прегъва на четири части, както е показано. Намазва едната част с лепило и оформя триъгълниче, което пък залепва на гърба на табелката, малко над долния й ръб. Сега остава да намери подходящо място, където да постави красивата картичка, за да може да я вижда всеки ден и тя да му напомня да бъде добро, та и Бог да му помага във всичките му дела.

dav

dav

dav

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + 5 =