Витлеемска звезда от хартия и мъниста

За раждането на Спасителя възвестила Витлеемската звезда. Тя довела мъдреците от изток, които изминали дълъг път, за да дойдат и се поклонят на новородилия се Цар. Това не била обикновена звезда, а Божие знамение. Чудно било всичко, което може да се разкаже за нея: тя се движила в различна посока от останалите небесни светила, греела през нощта, но се виждала и посред деня. Понякога се скривала, после отново се показвала. Понякога спирала, после отново тръгвала и водела влъхвите към пещерата.

Тази чудна звезда се е превърнала в символ на празника Рождество Христово. В нея ние виждаме надежда, мир, любов, топлина. Бог, по великата Си милост, никога не ни забравя и ни води и огрява пътя към нашето спасение.
В дните на подготовка за посрещане на празника децата с радост украсяват дома, а също и класната стая. Ето едно предложение за изработване на Витлеемска звезда от картон и паети.
Разпечатайте шаблона за звездата или начертайте свой. Изкопирайте го върху тъмно син картон. Начертайте с лепило С 200 дебели линии, върху които да редите паетите. Лепилото трябва да е много, но това, което е в повече, изсъхва и става безцветно. Накрая с игла и конец се промушва връвчица.


Източник: Аrhiereiskopz.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + 20 =