Как да си направим квилинг снежинки за Рождество?

Квилинг техниката представлява навиване на ленти от хартия в различни форми, слепването им и изработка на красиви декорации. Нашето предложение е малко по-различно от традиционното използване на квилинга. Целта ни е да създадем детайли, наподобяващи ковано желязо, което се използва често за украса в храмовете.

И понеже сезонът е снежен, можем да използваме квилинг орнаментите за снежна украса в дома и класната стая. Работата изисква известна сръчност и търпение и е подходяща за четвърти и по-горен клас деца.

За да започнем работа, са ни необходими картонени ленти с ширина 1,5 – 2 см и с дължина 30 – 35 см. Изрязваме ги от обикновен бял картон. За навиването ни е нужен шиш за квилинг. Ако нямаме, то можем да навиваме на ръка или с молив, но става по-бавно и не толкова фино. Лепим със сухо лепило или С-200, а кламери могат да ни помагат да не държим елементите с ръце, докато се слепят.

Навиваме първата лента на охлювче и я залепваме. След това навиваме една лента по малко от двете й страни. Нужни са общо осем такива елемента, които след това слепваме два по два. Сега трябва да сглобим детайлите, оформяйки кръст.
Следващите четири ленти са съвсем малко завити от двете страни и се залепват между раменете на кръста.
Сега изработваме четири елемента във формата на капчица – навиваме първо охлювче и го притискаме в единия край, след това залепваме. Закрепването на капчицата върху орнамента, както е показано на снимката, изисква малко повече сръчност, затова е добре да използваме кламери.

Последната част е направата на четири листенца. Отново завиваме охлювче и го притискаме от двете страни. Залепваме листенцата на четирите краища на кръста и сме готови.

Така направеният орнамент може да се закачи на стена или върху контрастна подложка. Също е красиво да се изпръска със сребърен или златен спрей.

btrhdr

btr

btr

btr

btrhdr

btr

btr


Източник: Arhiereiskopz.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four + seven =