Епископ Сионий: Натрапването на чужди празници като Хелоуин вгорчава празника на народните ни будители

„Натрапването на чужди празници като Хелоуин вгорчава празникът на народните ни будители. Трябва да сме по-близо до Бог и църквата, за да сме достойни и истински Негови духовни чеда“, това каза пред Борислав Радославов от Bgdnes.bg.

Игуменът на Троянския манастир „Св. Успение Богородично“ и едновременно съчетаващ същия пост и в Бачковската обител е категоричен, че не трябва да залитаме към други празници, които ни се налагат отвън и нямат нищо общо с духовната същност на българския народ. 31-ви октомври беше датата, на която почитахме паметта на св. Иван Рилски – ярък народен будител.

След това празникът на най-тачения роден светец стана празникът на народните будители. Сега почитаме паметта му на 19 октомври. Бог иска да сме по-близко до него, за да сме истински негови чеда“, каза още дядо Сионий.

Денят на народните будители е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух. В последните години с навлизането на Хелоуин у нас като модерно тържество на маскирането с маски и облекла на всевъзможно чудовища, злодеи, принцеси, анимационни герои, животни и т.н. масово българите го припознаха като свой празник. Това създаде напрежение между църквата и всички, пропагандиращи американския празник.

Сатаната, демоните и сключилите сделка с тях желаят човечеството да се изражда в лесно манипулируем „човекопоток“, пропит от стремеж към физическо оцеляване, чувствени удоволствия, егоизъм, материални богатства и суета.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 14 =