Открит урок в Сливница в чест на 1150 г. от успението на св. Константин Кирил Философ

На 13 февруари, Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети гр. Сливница,
Повод за посещението беше покана да посети открит урок по Религия, който се провежда в чест на 1150 г. от Успението на св. Константин Кирил Философ и 150 г. от основаването на училището.


Преди началото на урока, Негово Преосвещенство посети храма „Св. Георги“, който се намира в съседство на училището, и се запозна с възстановителните работи в просторната и красиво устроена църква. Той посъветва енорийския свещеник Георги Иванов как да продължи работа по обновлението на храма и уточни детайлите за неговото завършване.

Гости на открития урок бяха още: г-н Марин Павлов, председател но Общинския съвет в Сливница, г-жа Маргарита Божкова, завеждаща ресора „Култура и образование“ в общината, протойерей Желязко Симонов, енорийски свещеник на околните селища.

Урокът бе посветен на живота и делото на св. Кирил Философ. Всички гости с вълнение проследиха великолепно подготвения от г-жа Методиева мултимедиен урок, както и активното, радостно участие на децата в него.

Учителката разказа на децата за живота, възпитанието и развитието на бъдещия ревнител на православната вяра, като подчерта и неговия принос в създаването славянската азбука. По време на часа децата получиха листче с изписана буква от кирилицата и имаха задача да я напишат на дъската.

Урокът нямаше да е възможен без всеотдайната работа на учителката г-жа Методиева. Пожелаваме й здраве и пълни стаи с детски усмивки.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 5 =