Рождественски концерт от деца в Софийска митрополия

На 19 декември залата на Софийска св. митрополия се състоя празничен концерт, посветен на настъпващия празник Рождество Христово. В него взеха участие ученици, изучаващи предмета Религия-Християнство-Православие от софийски училища.

Организатор на концерта бе Духовно-просветният отдел при Софийска света митрополия, който има желание да активизира и поощри преподавателите и учениците, които са избрали да изучават християнската вяра.

На концерта присъства и Негово Светейшество Софийският митрополит и патриарх Български Неофит. Той тържествено пристигна в залата, придружен от Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия и Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия и началник на Духовно-просветния отдел.

Празник на децата, така може да се определи вечерта, в която над 150 деца се изявиха като рецитираха рождественски стихотворения и пяха песни, подготвени от своите учители.
Препълнената зала от деца, родители, преподаватели и миряни се радваше на усърдното изпълнение на децата, аплодираше позабравените от притеснение стихчета и се възхищаваше на добре изпълнените песни. Деца на различна възраст и училища показаха своя музикален талант и умения.

Програмата започна с изпълнението на учениците от 20-то ОУ „Тодор Минков“, с ръководители Надежда Димитрова и Руска Тошева. Последваха изпълненията на Неделните училища при храм „Св. Атанасий“, с. Горни Лозен, с ръководител Елена Гавалюбова и при храм „Въздвижение на Честния Кръст Господен“, с ръководители Миглена Цветкова и Гергана Вангелова.
Своите певчески таланти показаха учениците от 23-то СОУ с преподавател Ани Янкова и възпитаниците на 68-мо СОУ, с учител Зоя Михалкова.
Малките християнчета от Детските градини „Магнолия“ и „Слънце“ зарадваха публиката със своите мили изпълнения, подготвени заедно с Елеонора Асенова. Неделно училище при храм „Св. Троица“, кв. „Редута“, с ръководители Йорданка Гюрова и Нели Синзова също се представиха с празнични изпълнения. Възпитаниците на 139-то ОУ „Захарий Круша“, с преподавател Екатерина Дочева бяха следващите изпълнители, последвани от Неделнотоучилище при храм „Св. Успение Богородично“,с. Горна Малина, с ръководител Цвети Маламова. Детската програма завърши изпълненията на Неделното училище при Академичния параклис на Богословския факултет, с ръководител протойерей Сава Кокудев, които особено впечатлиха публиката със своите песни, преведени на български език и изпълнени под съпровода на мандолина..
След тържеството децата и преподавателите получиха подарък-благослов лично от Негово Светейшество патриарх Неофит.


Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − nine =