Православно вероучение в Шумен

„Оставете децата да дохождат при Мене и не им пречете, защото на такива е Царството Божие“ (Лука 18:16)

С благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан и в изпълнение на това благословение църковното настоятелство при православен храм „Рождение на св. Йоан Кръстител”, гр. Шумен, квартал Мътница, откри на 19.10.2018 г., в деня, когато отбелязахме и богоозарената и светла памет на най-големия български светец св. Йоан Рилски, с празничен водосвет и молебен за децата, за да измолим Божието благословение за тях, часове по православно вероучение за деца.

Започнахме с първата тема „Бог – Творец на видимия и невидимия свят”. В следващите уроци по вероучение ще изучаваме в достъпен за децата вид Стария и Новия завет от св. Библия, как да се държим в храма, запознаване със свещените изображения (светите икони) и тяхното значение; „За молитвата – начин на разговор с Бога“, Десетте Божии заповеди и Блаженствата, теми от Новия завет относно земния живот на Господ Иисус Христос – от Рождество Христово до Възкресение Христово, запознаване с житията на светиите; как правилно да отбелязваме и празнуваме църковните празници и т.н.

Църковното настоятелство призовава всички благочестиви православни родители и семейства от енорията, както и всички желаещи, да водят своите деца на часовете, в които ще се изучава православната ни вяра. ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Председател църковното настоятелство: свещ. Васил Василев

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × one =