Има още малко време, за да се включите в конкурса на Пловдивската митрополия за празника Въведение Богородично

До 9 ноември е срокът за участие в Петия национален конкурс на Пловдивската митрополия за стихотворение, есе и рисунка, посветени на християнския празник Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и православната християнска младеж.

Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от митрополията. Оттам напомнят, че в конкурса могат да вземат участие ученици от 1-ви до 12-ти клас в шест възрастови групи: първи-втори клас, трети-четвърти клас, пети–шести клас, седми-осми клас, девети-десети клас и единадесети-дванадесети клас.

Цел на конкурса е да стимулира творческите заложби и изяви на учениците, като чрез творбите си те да изразят чувствата и вълненията си по повод християнския празник. Друга цел е децата да вникнат в ролята на семейството, да ги възпитава във вяра, благочестие, почит и уважение към родителите.

Всяка творба трябва да съдържа заглавие, трите имена на автора, клас, училище, град и телефон, също име и телефон на преподавателя. Рисунките трябва да са с размер 35/50 см., уточняват от Пловдивската митрополия. Учениците, чиито творби бъдат класирани на първо, второ, трето място или поощрени, ще получат грамоти и предметни награди. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в сайта на Пловдивска митрополия и лично, а награждаването на отличените участници ще се състои в 11.00 часа на 17 ноември в храм ,,Св. Петка” в Пловдив.
Конкурсът се провежда за пета поредна година с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + thirteen =