Дядо Даниил откри новата учебна година в неделното училище към Видинската митрополия (видео)

С водосвет във Видин бе открита новата учебна година за неделното училище към Видинската митрополия. То се помещава в ремонтирано помещение в сградата на бившото епархийско училище. Начинанието бе благословено от Видинския митрополит Даниил.

„Училището отвори врати през месец май, миналата учебна година, и сега вече имаме тази радост да започнем в тази обновена класна стая, чието благоустройване беше възможно с пожертвуванията на доста хора. Около 15 000 лева струват материалите за това помещение. Всички те са изключително дарение от строителни фирми, хора от Видин и от различни места из епархията, които приеха с радост да станат съпричастни към нашето дело. Да се създадат условия, където деца от град Видин ще имат възможност да се събират, да научават за вярата, да могат да общуват едно с друго, да се познават, да възрастват в истините на православната вяра и в добродетелния живот.“

Три са школите към неделното училище – вероучение, иконопис и школа за драматично и куклено изкуство, обясни преподавателят по религия Елена Велкова:

„Днес ще бъде по- тържествено. Ще има почерпка след водосвета, след това ще се запознаем, ще видим кои деца накъде се ориентират, към коя школа.“

Заниманията на школите по иконопис и драматично куклено изкуство ще бъдат в събота, а часовете по вероучение ще се провеждат в неделя.

Видинска митрополия

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × three =