Софийска митрополия събра учители по религия на среща за обмен на опит

Тази събота в залата на Софийска митрополия се проведе среща на епархийското ръководство с учителите по Религия от училищата и тези от неделните училища.

В срещата взеха участие Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, ик. Дамян Делов, архиерейски наместник на Трънска духовна околия, началникът на Духовно – просветния отдел на митрополията – г-н Ангел Младенов и членове на отдела.

Гости на срещата бяха проф. д-р Божидар Андонов от Богословския факултет на СУ, г-жа Росица Георгиева, началник на РОУ гр. Русе и г-жа Ваня Станчева, старши експерт в РОУ, гр. София.

Учителите поставиха актуални въпроси за обсъждане и потърсиха съдействие от епархийското ръководство. Те представиха част от своя опит и споделиха добрите практики, утвърдили се през годините. На срещата бяха представени нови учебни пособия, които учителите ще могат да използват през настоящата учебната година.

След срещата учителите посетиха библиотеката на Богословския факултет, където имаха възможност да видят различни учебници и помагала по вероучение през годините.

Софийска Митрополия остава отворена за нови предложения и протяга ръка към всички учители, които имат нужда от помощ.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 4 =