Предстои откриване на учебната година в енорийската детска школа „Кандилце“ във Варна

В неделя (30 септември) след края на Божествена литургия в храм „Св. Николай Чудотворец” ще бъде открита новата учебна година на енорийската детска школа „Кандилце”. Към последованието на Литургията ще бъдат добавени специални прошения за преуспяване на децата от енорията в учението. По повод на събитието за първи път за поклонение в храма ще бъде изнесена иконата на Пресвета Богородица, копие на Чипровската чудотворна икона на Божията Майка. Тя е последната от щедрото дарение на проф. Иван Гаврилов за децата от енорията.

Всъщност неформално учебната година започна малко по-рано – с поклонничиското пътуване до Рилския манастир миналата седмица – когато и децата, и учителите и родителите им се помолиха за благословение на св. Йоан Рилски. Сега те ще получат благословение и напътствие и от свещениците на енорията, за да може в предстоящата година на децата да се открие чудният свят на Евангелието като блага вест за това, че животът е вечен. Това ще се случва не само в неделните занимания, но и участвайки в богослужението, и на излети, и на поклоннически пътувания до свети места…

В този ден занимания за децата няма да има. От 11.30 ч. в голямата зала на Духовно-просветния център при храм „Св. Архангел Михаил” ще има среща с родителите, за да се изяснят организационните въпроси по дейността на школата.

Първото занимание за децата по традиция ще бъде в първата неделя на м. октомври – на 7 октомври от 11.15 ч.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 15 =