Врачанският митрополит Григорий благослови ученици и учители за началото на новата учебна година

Врачанският митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца днес, след светата Божествена литургия за Кръстовден, отслужиха тържествен молебен за успешна нова учебна година. Храмът „Св. св. Констатин и Елена“ се изпълни с ученици, учители и директори от всички врачански училища и гимназии. На богослужението присъстваха също кметът на града Калин Каменов, заместник кметът по образованието Петя Долапчиева, областният управител Малина Николова и началникът на Регионалното управление по образованието Галина Евденова.

„В този ден се обръщам към всички вас с архипастирско благословение и най-искрени пожелания за здраве и сили, и за успех на всяко училище, намиращо се на територията на нашата епархия, и на нашата страна. Вярна на богочовешката си същност, и на апостолския и светоотечески призив към разумно осъзнаване на вярата, Светата Православна Църква винаги е ценила високо и е поощрявала образователното дело, благославяйки с любов всяка инициатива, насочена към повишаването равнището на образованието и на просветата сред поверения й от Бога народ. Такава тя остава и до днес, радвайки се на всеки успех на родното образование и благославяйки с особено молитвено усърдие, както всички обучаващи, така и всички обучавани. На добър час! И нека Божията благодат, и молитвите на светата наша Владичица Богородица, на нашия роден светия – свети Софроний Врачански и всички светии, да бъдат с вас и с вашите семейства и през тази учебна година!“ – пожела Врачанският митрополит.

В края на молебена владиката раздаде на всички присъстващи за благословение икони на свети Софроний Врачански, закрилникът на Враца.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen + twenty =