Ловчанска епархия издаде детски книжки за Св. Иван Рилски, Св. Серафим Саровски и Св. Нектарий Егински

Издателството на Ловчанска Епархия има радостта да съобщи на своите читатели за следните издания, които, ако е Божия воля, предстои да излязат от печат до края на годината:

„Думи за живот“

Казват, че прекрасно нещо е хубавата история, разказана с подходящ език. Но няма нищо по-хубаво от красотата на Православието, разкрита с правилните думи, които заради евангелската мъдрост, съдържаща се в тях, са думи за живот – живот вечен. С предстоящия трети том на „Думи за живот“ Ловчанска Епархия поднася на своите читатели нови непубликувани дори и в Интернет пространството беседи на Лимасолския митрополит Атанасий.

„Настолна книга за монаси и миряни“ на големия руски подвижник на благочестието архим. Йоан Крестянкин. Според свидетелството на светите отци на Православната Църква духовният живот е наука на науките, свещена тайна. За онези, които желаят да се приобщят към живота в Христос и да вкусят колко благ е Господ, Той е запазил в писанията опита и наставленията на отците, чертаещи пред нас пътя към вечния живот. В предстоящото издания о. Йоан предлага светоотеческите отговори на множество въпроси, неминуемо възникващи по пътя на възхождането на човешката душа към Бога. В тази наистина настолна за всеки православен християнин книга и монаси, и миряни ще почерпят много божествена мъдрост и знание, духовни ориентири и подкрепа.

„Ако любов имате“

В този първи том на плануваното издание читателят ще има радостта отново да вкуси от живото слово на стареца Моисей Светогорец. Приснопаметният атонски подвижник, богослов и писател неустоимо ще ни увлече в своите проникновени размисли, говорейки ни за придобиването на Св. Дух, за присъствието на Бога в нашия живот, за молитвата, за вярата и човешката личност, за семейството, светостта и аскезата. И всичко това разкрито пред нас в съкровените начертания на един дълбок богословски изказ, спомнящ ни вечната любов на човека, любовта към нашия Господ Иисус Христос.

„Св. Гора – най-високата точна на света“

Особен акцент в издателската дейност на Ловчанска Епархия е съкровищницата на светогорската мъдрост и святост. Книгата на Месогийският митрополит Николай представлява неговият дневник, съставен по време на пътешествията му на Атон през 70-те години на 20-ти в. и досега. Размислите на владика Николай ще ни потопят в живота на светогорските старци, на останали неизвестни за света отшелници, както и на прочути духовни великани като св. Паисий Светогорец и стареца Герасим Микраяннанит.

„Св. Иван Рилски Чудотворец“, „Св. Серафим Саровски Чудотворец“ и „Св. Нектарий Егински Чудотворец“. Издателството на Ловчанска Света Митрополия продължава своята нова поредица за най-малките свои читатели.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + two =