Детски пленер във Варна на тема „Колко са чудни делата Ти, Господи“

В Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” от 16 до 20 юли ще се проведе традиционният летен пленер за деца „Колко са чудни делата Ти, Господи”.

В него могат да вземат участие деца на възраст 7-18 г. с изявен интерес към изобразителното изкуство и към тематиката на Пленера.

Творческият процес ще се случва под професионалния поглед на г-н Радко Мурзов. Заниманията са до обяд. Рисува се в красивия двор на храм „Св. Архангел Михаил”, където някога се е помещавало и първото българско училище във Варна. Тази година дворът е обновен с експозицията „Проглас към Евангелието” – ново пространство за срещи и общуване и за осмисляне на православната.

Записването за участие е най-късно до 11 юли – на място в Духовно-просветния център (ул. „27 юли” № 9) или на телефон 052 614 691 от 9.30 до 17.30 ч. Няма такса за участие, материалите също са безплатни. На децата се осигурява сандвич за обяд всеки ден.

Картините на младите художници ще бъдат подредени в залата на Центъра – по традиция изложбата се открива на 27 юли – деня на св. Седмочисленици и Освобождението на Варна.

Източник: Аrhangel.bg

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 2 =