В София ще бъде представен сборник „Стратегически насоки за развитието на религиозното образование в България“

Центърът за образователни инициативи „Двери“ организира представяне на изданието „Стратегически насоки за развитието на религиозното образование в България“. Сборникът обобщава 20-годишния опит на учители и катехизатори от преподаване на предмета Религия в средните училища и на вероучение в прицърковните школи, като предлага конкретни стъпки за развитие на религиозното образование у нас в бъдеще. В основата на изследването са поредицата семинари, проведени в Русе под патронажа на Русенския митр. Наум, в които взеха участие клирици, университетски преподаватели, учители и общественици, ангажирани с каузата на религиозното образование.

Представянето на сборника ще се състои на 20 юни 2018 г., сряда, от 18 ч. в аулата на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на площад „Св. Неделя“ № 19.

На събитието ще присъстват духовници, представители на Министерство на образованието и науката, на Столична община, Регионалното управление на образованието – София, богослови, учители, общественици.

След представянето ще се проведе дискусия за бъдещето на религиозното образование в България.

Събитието се организира от Центъра за образователни инициативи „Двери“ и Богословския факултет на СУ.

Изданието излиза със съдействието на Русенска св. митрополия и се финансира от Дирекция „Вероизповедания“ на Министерски съвет.

Входът е свободен. Заповядайте!

Източник: Dveri.bg

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − ten =