В храм „Св. София“ бяха наградени победителите в конкурса „Бог е любов“

На 5 юни в столичния древен храм „Св. София“ се състоя тържество, на което бяха отличени софийските победители в 17-то издание на Националния конкурс “Бог е любов”. Конкурсът се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката.
За поредна година малки и по-големи ученици бяха провокирани да творят по тема, свързана с вярата. На регионалния кръг, който завърши през м. март бяха отличени седемдесет творби -стихотворения, разкази и есета, рисунки и творби от приложното изкуство, които малките творци изпратиха, за да покажат своето творческо виждане за вярата.

Комисията на РИО – София-град най- много се затрудни с рисунките и приложното изкуство, които винаги се оказват в голямо множество.
Тържеството в храма започна с молитва, произнесена от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В краткото последование се включиха още: ставр. ик. Ангел Ангелов, предстоятел на храма и духовен надзорник на Софийска епархия, ик. Йоан Карамихалев от храмовото духовенство, свещеник Васил Танев от храмовото духовенство и дякон Костадин Тренев.
Еп. Поликарп поздрави децата и техните ръководители като ги насърчи все така да се трудят, творят и показват своите таланти, които трябва да развиват.

Г-жа Ваня Кастрева като началник на РИО- София също ги поздрави и подчерта, че храма в който се намираме е нашата история, която ние трябва за знаем и помним, защото само тогава ще имаме и бъдеще.

Празничното събрание продължи с раздаването на грамоти, подготвени от Регионалния столичен инспекторат по образование и подаръци от Софийска св. митрополия.
За пореден път църковната и общинската власт показаха колко плодотворно може да бъде сътрудничество помежду им и какъв пример могът да бъдат за развитието на религиозното образование и подкрепа за учители и ученици.

Източник: Софийска митрополия

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 4 =