Продължава кампанията за събиране на средства за енорийски център на децата от храм „Въздвижение на Св.Кръст Господен“

С благословението на ставрофорен иконом Василий Сарян на рождения ден на църквата – Петдесетница децата от храм „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ организираха благотворителен базар в подкрепа на строящия се енорийски център към църквата.

Веднага след службата в двора на храма децата подредиха дарените книги и стартираха базара. Голяма част от книгите са на издателството на Св. Вмчк Георги Зограф” – Света Гора и са с християнска насоченост. Те водят човека към Бог, отговарят на важни православни въпроси и ни мотивират да правим по-добри дела. Другите книги бяха дарени от “Корпорация Развитие” и издателство „Двери“.

Петдесет дни, след като децата боядисваха яйца и заедно с това събираха пари за класна стая, желанието им не е намаляло. Макар и малки те знаят, че невъзможните на пръв поглед неща, са възможни за Бог, затова не се отказват да търсят начини за довършването на енорийския център, където да могат да учат и играят.

Усилията им и този път се възнаградиха с много продадени книги още в първия ден на базара. Цените на изданията бяха леко завишени, защото кампанията е благотворителна, а събраните средства ще бъдат полезни за всеки, които посещават храма.

Ако искате да се включите, можете да го направите в храма, където базарът продължава да е отворен.

По време на кампанията за децата от храма и квартала беше организирана детска работилница. Малчуганите правиха гълъби от хартия за празника Петдесетница и голямо табло с църкви, като всяко дете украси по една.

Празникът ни завърши с игри и създадени нови приятелства. Благодарим на всички, които се включиха. Надяваме се, че книгите, които децата продадоха, ще ви бъдат полезни и ще ни направят по-добри християни.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 3 =