Децата от храм „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ организират благотворителен книжен базар и детски празник на Петдесетница

Децата от храм „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ организират благотворителен книжен базар и детски празник на Петдесетница

На големия християнски празник Петдесетница децата от храм „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ организират благотворителен книжен базар. Инициативата е в подкрепа на строящия се енорийския център към храма.

Голяма част от книгите са с православна насоченост и са дарени специално за кампанията. “Корпорация Развитие” и фондация „Богоносци“ също ще участват със свой издания. Това ще обогати базара и всеки човек ще може да намери приятно и полезно четиво, а заедно с това да подпомогне кампанията на децата за събиране на средства за енорийски център.

На базара ще откриете душеспасителни книга на Свети Отци, издавания от Света гора и интересни поучения, които ще ви помогнат в израстването във вярата.

Цените на книгите ще бъдат съвсем малко завишени, защото целта на базара е благотворителна и се надяваме да съберем повече средства.

Децата знаят колко са верни думите на Климент Александрийски, който казва: „Няма знание без вяра и няма вяра без знание“, затова приканват всички да четата повече. Така ще придобием безценни знания и ще станем по-добри хора и християни.

Базарът ще започне след литургията на Петдесетница, 27 май от 12 часа и ще бъде разположен пред главния вход на храма. В следващите няколко дни ще се премести в самия храм.

По време на базара и след това за всички присъстващи деца ще има организирана детска работилница с различни интересни занимания. Няма да липсват игри и забавления.

Всички деца и родители са добре дошли, за да вземат участие на нашата празнична служба на Петдесетница, а след това и на базара. Деца и възрастни ще четат, ще се забавляваме и творят заедно.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + ten =