Излезе нов брой на детското списание „Камбанка“

Излезе от печат новият брой на списанието „Камбанка”. В детско списание „Камбанка” са публикувани разкази и приказки, които са богато илюстрирани. Великденската тематика обширно присъства. Представено е житието на св. Мария Египетска в картинки. Интересен е материала за Иверската икона на Божията майка. Библейският разказ е посветен на Самсон.

Малките читатели са изправени пред редица предизвикателства: сами да приготвят здравословно брауни, чрез лабиринт да намерят пътя на св. Мария Египетска от Александрия до Йерусалим и др.

Любознателните деца ще разберат от рубриката „Знаете ли че”: Сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия е проектирана от архитект Петко Момчилов, а в „Светли имена” ще се запознаят с живота и делото на българския просветител Иван Момчилов. На страниците на списанието могат да научат молитва към св. Богородица и да разберат защо се кади с тамян. В изданието ги очаква още оцветяване на картинки, интересни мисловни задачи, откриване на разлики, кръстословица и занимателни игри.

Списанието се издава с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан от енорията при храм „Св. Атанасий” град Варна и се разпространяват безплатно.

Източник: Mitropolia-varna.org

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × five =