Над 100 деца боядисаха великденските яйца в двора на митрополитския храм в „Св. вмчца Марина” в Пловдив

За 11-а поредна година с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай на Велики четвъртък дворът на митрополитския храм „Св. вмчца Марина” се изпълни с Христолюбиви деца, дошли да изпълнят стродавната и обичана традиция – боядисване на великденските яйца.

Инициативата бе организирана от Културно-просветния отдел на Пловдивска митрополия съвместно с Българския червен кръст. Повече от 100 деца се отзоваха на поканата на Пловдивска митрополия, въпреки че са във Великденска ваканция. Най-много бяха възпитаниците на СУ „Св. Константин Кирил – Философ” и СУ „П. Р. Славейков” – гр. Пловдив, които изучават Светото Православие като свободно – избираем предмет в своите училища.

Да споделят радостта от боядисването на яйцата за Празника на празниците – Великден, бяха дошли и деца Кризисен център „Мария Луиза“, деца в неравностойно положение и такива със специални образователни потребности. С голям ентусиазъм и искрено удоволствие всички дечица боядисаха по няколко великденски яйца.

Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений приветства с „добре дошли” всички малки участници. Викарният епископ стана председател на импровизираното жури, което трябваше да реши кое яйце е най-хубаво, но стигна съвсем бързо и без никакво обсъждане до безспорното заключение, че „всички яйца са най-хубави”.

„Благодаря на всички деца, които боядисаха най-хубавите яйца на Велики Четвъртък. Да сте живи и здрави, успешни, да радвате своите родители, да бъдете гордост за своите преподаватели, да бъдете здрави и щастливи през цялата година и през целия си живот!” – благопожела епископ Арсений, който благослови децата.

Всички участници в боядисването получиха много подаръци

Източник: Plovdivskamitropolia.bg

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + fifteen =