Детска творческа работилница „Моята първа икона“

На 29 март в сградата на столичния район „Възраждане“ на бул. „Александър Стамболийски“ за четвърта поредна година се проведе детска творческа работилница „Моята първа икона“. На събитието, организирано от район „Възраждане“ на Столична община и фондация „Етнопалитра“, десетки деца рисуваха и оцветяваха икони. Детската творческа работилница е част от програмата „Първи стъпки към Бога“ за съхраняване на българските традиции и християнските ценности.

Под формата на разговор с децата Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов – духовен надзорник на Софийска епархия, забавно и увлекателно разказа за историята на символиката на православната икона, за църковния иконостас, за празника Благовещение и наближаващия празник на празниците – Христовото Възкресение.

В творческата работилница се включиха също и кметът на район „Възраждане“ г-жа Савина Савова, секретарят на МКБППМН на район „Възраждане“ г-жа Цветанка Петкова, председателят на фондация „Етнопалитра“ г-жа Пепа Илиева, преподаватели, родители и гости.
Очаровани от отец Ангел и от вдъхновените му думи, децата не искаха да се разделят с него, преди да им обещае нови, все така ползотворни срещи.

Източник: Mitropolia-sofia.org

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 2 =