Деца от няколко неделни училища в София ще боядисват яйца в храм „Въздвижение на Св. Кръст Господен“ за Великден

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на Велика събота, от 12:00 часа в храм „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ кв. Лозенец, деца от неделни училища в Софийска епархия ще боядисват пасхални яйца.

Станете част от радостта на най-големия празник – Възкресение Христово. Ще се радваме да се запознаем, да общуваме и играем заедно.

След боядисването на яйцата сме подготвили забавни игри, с които ще научим повече за празника и ще поставим началото на едно голямо приятелство.

Всички деца и родители от квартала също са поканени на нашето предпразненство. Единственото нещо, което трябва да носите са вашите творчески идеи и много усмивки.

Новопостроената църква отвори врати преди по-малко от година, но вече събира деца за неделни занимания по вероучение. Засега те имат само стая, но тя бързо отеснява.

Малките богоносци се нуждаят от просторно място за уроците си, ето защо решиха да помогнат в изграждането на енорийския център както само те могат.

През изминалите седмици децата правиха различни тематични неща, свързани с неделите от поста. Освен, че научиха важни уроци, те изработиха ръкоделия за благотворителен базар. Всеки, който иска да подкрепи инициативата им, ще може да го направи като си вземе нещо от базара. Децата не искат да продават труда си, защото вярата и делата нямат цена, ето защо можете да оставите колкото прецените. Това е техният начин да помогнат на храма и строящия се енорийски център.

В инициативата ни ще се включат и децата храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост“ с тяхната кампания „Спаси икона“. Те събират икони от вестници, списания, бои за яйца и всякакви други изображения на светци, които за жалост, някой може да изхвърли. Слагат им рамки или ги превръщат в картички – продават ги, а парите отиват за благотворителна кауза. В този случая за мечтаната от нас класна стая.

Всичко това се случва с помощта и съдействието на Софийска Митрополия, от където ще има специални изненади за децата, но засега ще ги запазим в тайна.

Приятели, това е празникът, когато в душата е светло и чисто. Когато се спуска Божията благодат, за да донесе топлина на всички ни. Децата ни учат на вяра, надежда, любов и милосърдие. Те заразяват всички ни с добро. Така нишката на добродетелите не се къса, защото вече не е нишка, а здрава верига.

От децата при храм“Въздвижение на Св.Кръст Господен“ кв. Лозенец

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + 19 =