Децата от неделното училище при храм „Св. ап. Андрей Първозвани“ организират тържество и благотворителен базар за Благовещение

Днес е начало на нашето спасение
и откриване на тайната от века:
Синът Божий става Девин Син
и Гавриил радост благовествува.
Затова нека и ние с него да викнем на Богородица:
„Радвай се, Благодатна, Господ е с Тебе!“

В деня на св. Благовещение, 25 март 2018 г., църковното настоятелство при столичния храм „Св. ап. Андрей Първозвани“ отново приканва вярващите да продължим заедно духовната трапеза и след светата Божествена литургия с тържество-изненада и благотворителен базар.

Децата от неделното училище при апостолския храм са подготвили специални песнопения, стихове и ръкоделия, които ще бъдат предложени с цел набиране на средства с благотворителна цел. Броени дни преди празника на празниците, под купола на храма малките андреевци ще ни припомнят по най-красноречив начин колко много Бог обича милостивите. А също и че делата на милосърдието трябва винаги да се вършат с вяра и освещение.

Прочее, какво по-голямо освещение от това на „царицата на тишината“, както я нарича св. Николай Велимирович?… Да притихнем, да дойдем в себе си, да сподавим кресливия глас на егоизма и си спомним за бедстващите, презряните, отхвърлените, онези в изпитание и нужда, за посветилите жертвено себе си на болящите си ближни. Да се опомним и дръзновено да прибегнем към Божията майка, на чието смирено съгласие да послужи на волята Божия дължим спасението си.

Нека се възрадваме заедно в Господа, задето ни я е дарувал като неизменна застъпница и ходатайка!
Нека възкликнем със светия архангел Гавриил „Радвай се, Благодатна, Господ е с Тебе!“

Текст: Весела Радева

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 − three =