Как да си направим храм от бутилка от мляко?

Това малка църква, която да краси дома ви и в делник, и в празник.

Необходими материали:

Бяла хартия, цветна хартия, картон, домакинско фолио, пластмасова бутилка от мляко, неголяма кутия (напр.от детски обувки), няколко мъниста, лепило за хартия, двустраннозалепващо тиксо, хартиено тиксо, цветни найлонови торбички, чинийка от стиропор, ножица, макетно ножче

Стъпка по стъпка:

Облепяме горната част на бутилката с двустраннозалепващото тиксо, а останалата част с хартиено тиксо. Махаме хартиения слой на двустранното тиксо и облепяме внимателно горната част на бутилката с домакинско фолио, за да се получи сребрист купол на църквата.

От картон изрязваме кръст и с помощта на двустранното тиксо го облепяме с фолио, закрепваме кръста за капачката на бутилката и го декорираме с мънистата.

За да направим покрива на църквата, измерваме дължината и широчината на кутията и според нашите измервания върху картона нанасяме показания чертеж.

В единия край на кутията изрязваме с помощта на макетно ножче дупка с размер диаметъра на бутилката. Облепяме кутията с бяла хартия.

След като сглобим покрива, залепяме го към кутията и изрязваме и в него с макетно ножче отвор, с диаметъра на бутилката.

Пъхаме бутилката в готовата къщичка и с помощта на тиксо облепяме и запълваме луфтовете между бутилката и кутията, така че да се запълнят и здраво да се закрепят една за друга частите на църквата.

Облепяме с двустранно тиксо покрива и след това облепяме с домакинско фолио.

Прозорците на храма изрязваме от сребриста хартия според показаната схема и залепяме парченца цветни найлонови торбички на празните места, за да се получат нашите стъклописи.

Вратите на храма изрязваме от стиропорената чинийка. Допълнителните детайли също.

Направи и описа: Йоанна Калешева

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × one =