Молитва за Отечеството

Скъпи деца,

Знаете, че основната заповед е да обичаме Бога и след това всички хора. Тази любов изискава да се молим за Родината, народа си и за човеците по земята. Нищо не става случайно. Ние се раждаме в определена страна, защото Бог е преценил, че е най-доброто място за нас. А с колко много богатства е обсипал нашата Родина.

Имаме красива природа-море, реки, планини, гори, полета, езера, язовири. Хубав климат с четири сезона. Много храмове и манастири из цялата страна пръскат светлината на християнската вяра. Културни обекти и забележителности ни напомнят за историята и предците ни, за изкуството сътворено тук. Прекрасни хора живеят по нашата земя. За всичко това молим Бога, да го пази и умножи. Да има мир, разбирателство, уважение и обич между човеците. Тогава по улиците ще има повече усмихнати и щастливи хора. Божията щедрост да се излива в Църквата така, че вярата и добротата да се усилват.

Необходимо е по-често да се обръщаме към Бога с тази молитва. Тя ни напомня, че самите ние е нужно да пазим природата чиста, да съхраняваме наследството, да имаме добри отношения по между си, да ходим неделния ден в храма и участваме в литургията. Тогава Бог ще погледне благосклонно на нашата молитва.

Протойерей Дончо Александров

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + nine =