Излезе новият брой на вестник „Кандилце“ от Православен информационен център гр. Благоевград

Излезе от печат брой 9 на вестник „Кандилце“, което се издава от Неврокопска св. митрополия – Православен информационен център в гр. Благоевград и се списва от деца и ученици от журналистическия курс към центъра.

В този брой на вестника ще прочетете Рождественското послание на Неврокопския митрополит Серафим, който казва, че „изпитанията, трудностите и страданията, които ни носи нашият живот, нека не сломяват духа ни. Нека помним, че нашата надежда – Христос, е винаги с нас от мига на Въплъщението Си. Сам Той ни обещава: „Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Нека и ние винаги бъдем с Него – с нашия Господ, Бог и Спасител Иисус Христос“.

За втора поредна година в благоевградските училища децата имат възможност да посещават свободно избираеми часове по „Религия-християнство“. Занятията се осъществяват с благословението на Неврокопския митрополит Серафим и в резултат на активно сътрудничество между Неврокопска св. митрополия, Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов, и Регионалното управление на образованието. Тази успешно работеща форма на вероучение е характерна за училища от всички градове на Неврокопска епархия и е представена на втора страница. Там е поместено и интервюто с д-р Кътълин Криму от университета в Букурещ, преподавател по религия, който говори именно за преподаването на предмета „Религия“ в северната ни съседка Румъния.

В броя ще прочетете и това, че за поредна година Общинският съвет по наркотични вещества – Благоевград и Православният информационен център на Неврокопска св. митрополия организираха дарителска кампания в помощ на семейства в нужда от Благоевград. Кампанията е под надслов „Приятели, наши връстници гладуват! Нека спрем това!“ и цели да ангажира учениците и младите хора с проблемите на бедните.

Вижте повече тук: Вестник КАНДИЛЦЕ

Източник: Dobrotoliubie.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + fourteen =