Новият храм „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ в Лозенец събира деца след служба за кратки уроци и игри

Новата църква в софийския квартал Лозенец „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ събра децата от храма за първа беседа и обща игра. Инициативата е на двамата свещеници отец Константин Цанков и отец Божидар Маринов, които искат да създадат здрава църковна общност и да работят с децата.

Пред повече от 15 усмихнати малчугани и техните родители, те разказаха интересни неща за празника Сретение Господне и малко повече за двамата братя от притчата за Блудния син.

Засега бъдещите ученици имат само стая, в която ще се събират за уроци, игри и празненства. Но църковното ръководство в лицето на отец Василий Сарян прави всичко възможно за това социалната и просветната дейност да се развиват по-бързо.

„Дечицата стават все повече и по-любопитни към църквата и вярата, това ни изпълва с любов и ни мотивира да работим с тях. Възрастта им е различна като варира от 3 до 12 години. Разлика е голяма, но не е пречка, за да учат заедно. Надяваме се след време да има повече деца, които да бъдат разделени по групи“ споделят отците.

Всички са добре дошли, а отците ще се погрижим да има различни занимания за децата ви всяка неделя. Информация ще можете да намерите на официалната фейсбук страница на храма.

dav

dav

dav

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 + 18 =