Благотворителен концерт „От деца за деца“ в храм „Св. Параскева“

На 20 декември от 11,00 ч. в столичния храм „Св. Параскева“ ще се проведе Благотворителен Рождествен концерт „От деца за деца”, организиран от Софийска св.митрополия, Църковното настоятелство при храма и фондация“Дарби“. Тази година той е в полза на децата и младежите от тринадесет Центъра за настаняване от семеен тип в страната, и ще се проведе за единадесети път.

Концертната изява има за цел да подпомогне децата и младежите лишени от родителски грижи в центровете за настаняване от семеен тип: ЦНСТ 1 и 2 в с. Дрен, за деца и младежи без увреждания; ЦНСТ 1 / ЦНСТ 2 / ЦНСТ 3 – гр. Ловеч, за деца и младежи без увреждания; ЦНСТ 4/ ЦНСТ 5/ ЦНСТ 6 – гр. Ловеч, за деца и младежи с увреждания; ЦНСТ „Здравец” и ЦНСТ „Зорница” – гр. Луковит, за деца и младежи с увреждания; Защитено жилище – гр. Луковит, за лица с увреждания; Дневен център за деца с физически увреждания – гр. Луковит, ЦНСТД- гр.Самоков.

Желанието на инициаторите на тържеството е то да се превърне в истински празник за децата като им се поднесат подаръците, събрани по време на дарителската кампания и средствата за тяхното обучение по пеене, пластика, декорация и рисуване.

В празничната програма ще вземат участие:

Хор „Бодра смяна”, Хор „Елици“ на НГДЕК „Константин Кирил Философ”, Хорът на 91-ва НЕГ, Детска вокална група към ДГ 146 „Звездица” – Район Кремиковци, Камерен хор „Арахангелский глас“ към Ловчанска митрополия, деца от ЦНСТ 1 и 2 в с. Дрен, деца от „Православен детско-юношески културно – просветен център” при Катедрален храм „Света Неделя”, вокална група на деца от ЦНСТ в гр.Самоков

Нека заедно съпреживеем емоциите от концерта, нека да помогнем на децата в нужда, да видим тяхната радост и усмивки!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − thirteen =