Храм „Св. св. Кирик и Юлита” в гр. Банкя представя детската книжка „Покръстителят“

С благословията на храм „Св. св. Кирик и Юлита” в гр. Банкя е издадена образователна книжка за деца, посветена на св. княз Борис – Михаил I Покръстител.

Книжката „Покръстителят“ е изготвена специално за деца и е съставена от общо десет разказчета. Те разкриват пред децата картината от времето преди навлизането на християнството по българските земи и достигат чак до края на забележителния живот на св. княз Борис.

Накрая малчуганите научават защо Църквата прославя княз Борис като светец и защо го нарича „равноапостолен”. Повествованието е топло и съпроводено от живата вяра на разказвача. Книжката е обогатена с много цветни картинки, икони и миниатюри, което я прави интересна и увлекателна и за по-мънички деца. Особено интересни са буквените и словесни ребуси и игри, които са поместени след разказчетата за затвърждаване на знанията.

Книжката е подходяща както за родители, така и за учители като учебно помагало в часовете по религия или по история (с разрешението на съответния учител). За самостоятелно четене книгата е подходяща за деца от средния курс на обучение (5 – 7 клас) и се разпространява на напълно символична цена.

Как да намерите с книжката може да научите страницата на храм „Св. св. Кириак и Юлита” във фейсбук

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − 6 =