Деца украсиха коледно дръвче в Баткунския манастир

На 9-и декември Баткунският манастир „Св. апостоли Петър и Павел“ за пореден път посрещна децата на свещеници от Пазарджишка духовна околия.

Малчуганите с радост взеха участие в традиционното украсяване на коледното дръвче в двора на манастира. Преди това те сами изработиха украсата в приемната на манастира.

Освен разноцветни гирлянди, малките ръчички подготвиха и изненада за всички останали деца, които ще посетят светата обител в празничните дни – част от играчките, които накичиха по елхата, всъщност са сладкиши, опаковани от тях.
След положеното усилие и старание, малките майстори бяха нагостени в манастирската кухня. За всички тях игуменът на обителта – Константийският епископ Яков – и тази година беше подготвил подаръци. У всички деца остана споменът за добре прекараното време и празничното настроение, което ще спомогне с още по-голяма радост да посрещнат на светлото Рождество Христово.

В украсяването на елхата тази година взеха участие и деца от град София. Те станаха и първите гости на манастира, които си взеха по една от играчките-лакомства.

Източник: Plovdivskamitropolia.bg

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − seventeen =