Деца от неделно училище правят благотворителен базар, за да помогнат на приятел

Спомняме ли си благодатното състояние на духа, в което бяхме, когато за последно облякохме, нахранихме, напоихме или посетихме някого в нищетата му? И наместо веднага и без да се обръщаме да си тръгнем оттам, както след индулгенцията на поредния sms за непознат, останахме до него макар и за няколко минути? Да му дадем утеха, надежда и кураж, въпреки собственото си безсилие? Да покървим заедно, сърце до сърце, без да уязвим достойнството му? Да му поговорим с болка и състрадание за великата Божия милост, която го е споходила, за да се намира в такова положение? При това не непременно по празници…

Ако не сме приспали напълно сърцето си, това не е било така отдавна. Децата ни са тези, които ще ни припомнят най-бързо чувството, и то – за слава Божия – твърде често в навечерието на голям християнски празник, когато съвестта се изпитва и проверяваме маслото в светилниците си.

Така направиха и прекрасните деца възпитаници на неделното училище при храм „Св. ап. Андрей Първозвани“, като ни вдъхновиха да посветим всичко набрано от тазгодишния рождественски базар в храма на някого в истинска нужда. Със съдействието на председателя на храма протойерей Стилиян Табаков, под покрова на светия Първозван апостол Андрей, на 10 и 17 декември 2017 г. от 10:30 часа в храма на ул. „Опълченска“ 112 ще проведе благотворителен рождественски базар, на който децата ни ще предложат изработените от тях самите картички, украшения и пр. красиви предмети в духа на Христовото Рождество.

Всички средства, набрани от базара, ще бъдат дарени на семейството на Стефан и Биляна от гр. Търговище. Семейството с четирите си деца се намира в истинско изпитание, след като бащата, който към момента единствен осигурява препитанието им, е диагностициран с рак в последен стадий и с множество метастази… Не са много в именно онзи край на България многодетните български семейства, затова силно вярваме, че тяхната история е трогнала не едно и две любочестни сърца.

Нека приютим в молитвите си тези наши братя в Христа, защото знайно е какви чудеса върши общата молитва по съглашение! Приканваме всички православни християни в неделните дни на 10 и 17 декември 2017 г. след светата Божествена литургия да посетят организирания благотворителния базар в храм „Св. ап. Андрей Първозвани” на ул. „Опълченска“ 112, за да помогнем според силите и вярата си на бедстващото семейство да преживее тежките месеци, които ги очакват! Да се възрадваме в Господа като напълним светилниците си, защото сам Господ облажава милостивите по сърце.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − five =