Открит урок за Въведение Богородично в храм „Св. Георги Победоносец“ в квартал Горубляне

В навечерието на големия християнски празник Въведение Богородично храм „Св. Георги Победоносец“ в столичния квартал Горубляне се преизпълни с усмивките на 80 деца.

Станалата вече традиционна предпразнична покана на иконом Лазар Георгиев, предстоятел на храма, към учениците от 82 ОУ „Васил Априлов“ доведе четири класа с техните ръководители. Учителите Миглена Спасова, Вероника Василева, Илияна Милева и Людмила Танчева откликнаха с радост и заедно с децата проведоха един по-различен урок. Родители бяха направили празничен хляб с благодарност за топлата пастирската грижа.

Учителката Велина Андонова и отец-предстоятелят подариха на учениците 3D картички, посветени на празника, издадени от Центъра за образователни инициативи „Двери“. Иновативния подарък беше придружен с разказ за деня на Християнското семейство. Всички заедно ги оцветиха и сглобиха, като по-големите помагаха на по-малките. Децата споделиха как помагат в къщи и с какво правят родителите си щастливи. Недовършените стълбици децата обещаха да донесат в храма скоро.

„Отчето“, както те с любов го наричат, познава всяко едно от тях поименно, повечето е кръстил и лично следи тяхното израстване. На раздяла изпраща поздрави на семействата им, като поставя на децата задача да разкажат в къщи за празника и да направят колкото могат повече добри дела, показвайки какво са научили днес. След почерпката всички си обещаха да се съберат отново преди Рождество Христово.

Източник: Mitropolia-sofia.org

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − 2 =