Отвори врати неделно училище към столичния храм „Св. Николай Софийски“ (снимки)

Тази неделя беше още по-празнична за енорията при храм „Св. Николай Софийски“ в София, защото там вече има неделно училище. Учител на децата ще бъде Десислава Тодорова, завършила Богословския факултет на СУ. Първият урок беше за празника Въведение Богородично.

Учениците чуха разказа за Въвеждането на малката Дева Мария в Йерусалимския храм, а след това започнаха работа по задачите от картичките за празника, издание на Центъра за образователни инициативи „Двери“. Гости на откриването и на първия урок бяха децата от неделното училище от столичния храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“.

Децата заедно откриха кои са семейните добродетели, които правят семейството сплотено и щастливо.

Към занятието на децата се присъединиха протосингелът на Софийска митрополия архимандрит Василий и ст. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на епархията, които оглавиха водосвета за началото на неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“.

На урока присъстваха и част от родителите, които изразиха радостта си, че вече има място в квартала, където малчуганите да бъдат ограмотявани за вярата и църковния живот.

Неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“ стартира с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с финансовата подкрепа на фондация „Комунитас“.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 7 =