Деца от неделно училище помагат на други деца с ранички и учебни помагала

Малко преди започването на новата учебна година столичният храм „Св. пророк Илия“ в кв. „Дружба 2“, известен с широката си социална дейност и с грижата си за социално слаби хора, обяви началото на кампания „Отново на училище“. Търсеха се спешно учебни пособия за деца от семейства в нужда. За набиране на нужните пособия откликнаха хора от цяла България.

Прекрасната инициатива запали и децата от енорийското училище към храм „Рождество Христово“ в ж.к. „Младост 3“, които се включиха активно в кампанията заедно със своите свещеници и учителката си г-жа Велина Андонова. На 24 септември, след възкресната Литургия, децата отнесоха своите дарения на връстниците си в храма в „Св. пророк Илия” в ж.к. „Дружба”. Двадесет и пет нуждаещи се деца от енорията получиха раници, тетрадки, химикалки, моливи, боички, скицници и блокчета за рисуване, лепила, ножички, четки – всичко необходимо, за да могат да започнат спокойно и с радост учебната година.

И не само това – последваха много игри, сплотяващи децата от двете енории. Малчуганите, получили като подарък учебните помагала, обещаха да ходят редовно на училище, а приятелите им от храма в ж.к. „Младост” обещаха да проверят това и заедно да отпразнуват и светлото Христово Рождество.

По-късно малките дарители споделиха колко прекрасно е да се помага и да се дава, като изразиха и своето нетърпение още и още да даряват и да се грижат за по-онеправданите си свои малки братя и сестри.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × two =