Откриха новата учебна година в неделното училище при храм „Рождество Христово“ в Младост с урок, празненство и благотворителност (видео)

На празника на Света София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов беше открита новата учебна година за децата от неделното училище при храм „Рождество Хростово“ в столичния квартал Младост.

Малчуганите прекрачиха прага на класната си стая след празничен водосвет отслужен от отец Димитър Генчев, а учителката им Велина Андонова ги посрещна с питка и мед.

Веднага след това започна първият урок за Света София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Освен урока по вероучение, децата направиха едно упражнение за сплотяване на отбора.

Скоро към храма ще има детска работилница по източно пеене, тя ще заработи от 1 октомври с ръководител Никола Андонов.

Освен часове по вероучение, пеене и много забавления, отците и екипът от помощници иска да покажат на децата какво означава да бъдем християни. А единственият начин това да се случи е като помагаме да нашите ближни.

Това става възможно чрез множество благотворителните инициатива, в които децата се включват с радост. Една от най-важните им кампании е „Спаси икона“. Сръчните им ръчички спасяват икони и ги продават, а парите изпращат на деца в нужда.

Друга инициатива на децата е да събират капачки за Мария. Благодарение на рециклирането на капачки малката Мария вече има инвалидна количка, но сега й трябват аксесоари за нея.

Малките христоносци и техните родители участват и в инициативата за събиране на детски раници, които ще отидат при деца в неравностойно положение. Децата вярват, че тяхната „стара“ раница може да бъде мечтана за друго дете.

Повече информация за храма и енорийския център можете да откриете на техния нов сайт рождество-христово.ogr

Пожелаваме успех на децата, отците и учителите им.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Силвина каза:

    Здравейте,
    Бих искала да пидкрепя инициативата капки за Мария. Не само с капачки. Разполагате ли с нейна дарителска сметка? Ще съм благодарна за повече ии формация за възможностите за събиране на сеедства за детето и контакти на нейната майка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × one =