Любовта не дири своето – втори летен младежки форум във Варна

Вторият летен младежки форум започна своята работа в СОК „Камчия”. В него се включиха 21 младежи от Варна и 16 от с. Копчак, Република Молдова. Обсъдиха се въпроси и проблеми, свързани с живота на младите хора днес, и възможните решения за тях от гледна точка на традиционните християнски ценности и култура.

Програмата включи: групов тренинг, дискусии за християнския живот, скаутски поход, екскурзия до гр. Плиска.

Форумът беше официално открит на 29 август и продължи до 3 септември. Участниците бяха приветствани от иконом Василий Шаган, ръководител на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил”.

Той представи българската група – младежи, участвали в дейностите на Центъра през годината, а протойерей Фьодор Каракалчев разказа за дейностите и кръжоците, които предлага Неделното училище при храма в тяхното село (с население 10000 души), които се посещават от над 300 деца и младежи. Много от участниците също се обърнаха към своите връстници, като споделиха своите очаквания за ползотворната работа на Форума и много нови приятелства, които да запазят и след края му. Всеки получи тениска с логото на Форума тази година – „Ум Христов”, а о.Василий разясни с цитат от Послание до Коринтяни от ап. Павел (1Кор. 2:9-16), какво е посланието на този надпис към младежите.

Вечерната програма завърши с руския документален филм „Петте тайни на истинския мъж”, като зададе част от темата на днешния ден – Любовта и взаимоотношенията между младите хора. Психолозите Павел Павлов и Милена Петрова проведоха групов тренинг с младежите. Под формата на игри те имаха възможност да научат много един за друг и за самите себе си, и да получат ценни съвети от специалистите как да общува помежду си, за да изградят правилни отношения във връзките си и да създадат здрави семейства. Вечерта ще завърши отново с кратък документален филм – този път с внимание към момичетата – „Тайната на женската природа”. В подкрепа на чистотата и нравствеността, така нужни и така трудни за опазване днес, както сред момичетата, така и сред момчетата.

Младежкият форум се организира с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и с подкрепата на Община Варна. Той ще завърши в неделя с участие на младежите в св. Литургия в храм „Св. Николай Чудотворец”, гр. Варна.

Източник: Arhangel.bg

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − 4 =