Лагер за специални деца в Кремиковския манастир (снимки)

От 16 до 20 август в Кремиковския манастир се проведе православен лагер за деца със специални образователни потребности от „Паралелен свят“.

Лагерниците са много любознателни и искат да научават все повече неща. Заедно със знанията растат и усмивките. Под ръководството на Милена Йоцова, която е дългогодишен учител по религия в София, те се докосват до различни творчески занимания. Правят свещи от истински пчелен восък, потопят се в изкуството на керамиката и рисуват с ръце.

Специални гости на децата бяха кучета терапевти от дом за медико-социална грижи „Мария Луиза“ гр. Бузовград. Сладките животинки зарадваха както лагерниците, така и всички обитатели на манастира.

По традиция децата правят просфори с г-жа Мая Павлова. Господин Никола Андонов, който е църковен певец, разкри красотата на църковната музика пред лагерниците.

В края на смяната изпълняващият длъжността игумен на манастира отец Серафим Янев и отец Георги се помолиха за здравето на децата.

„Радостни сме, че все повече деца имат възможност да посетят Кремиковския манастир и да бъдат част от лагера ни. Благодарим на всички учители и доброволци, които ни подкрепят. Нека Господ Бог благослови всички деца и родителите им като им дава здраве и благополучие. На многая лета“, каза отец Серафим на края на службата.

Може да харесате още...

1 Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 3 =