Урок за Господ Иисус Христос с книжка за оцветяване

Кой е Иисус Христос?
Иисус Христос е нашият Бог, Който преди много години се родил като човек на земята, учел хората на добро и сторил много добри и чудни дела, за да ни даде пример да живеем в разбирателство, да си прощаваме и да се обичаме като братя. Затова казваме, че Бог е Любов. А знаете ли името на Бога, което получил на земята? Той се наричал Иисус.

Самото име Иисус озназава „Бог спасява“. А другото име Христос показва, че това е Бог, но дошъл в света, за да спаси хората от всяко зло.

Кога се родил Иисус Христос? – Бог се е родил преди повече от 2000 години. На 25 декември ние празнуваме Рождество Христово. Тогава всички с името Христо и Християн и сходни на тези имена имат имен ден. Бог е всемогъщ и върши чудеса.

Бог е всемогъщ, Той е създал света и нас самите. Той е не само Създател, но и Господар на вселената, която владее
и управлява, затова Го наричаме още и Господ. За него няма нищо невъзможно. Той върши чудеса, които хората не могат да вършат.

Чували ли сте за някое чудо, извършено от Бога? (децата споделят)

Нека си припомним най-голямото чудо, което се случило на Великден. Както знаете, нашият Бог бил намразен от злите човеци и разпънат на кръст. Той бил погребан, но на третия ден възкръснал. Какво означава, че е
възкръснал? – възкръснал означава, че отново станал жив. Той се явил на своите ученици, разговарял с тях и после се възнесъл на небето.

Под небе се разбира невидимият ангелски свят. Ние знаем, че Иисус Христос е Бог, че е жив и макар невидим за нас,
всичко вижда и чува и е готов да ни помогне, когато Му се молим. Ние се наричаме християни, защото вярваме в Господ Иисус Христос, готови сме да следваме учението Му и сме кръстени в православната църква. Християнството е нашата религия, нашата вяра.

Въпроси към урока:

1.Кога се родил Иисус Христос и кога празнуваме Рождество Христово?
– родил се преди повече от 2000 години, празнуваме Рождество на 25 декември.
2.На какво ни учи Бог?
– да вярваме в Него, да се обичаме и да си прощаваме..
3.Кое е най-голямото чудо на Бога?
– Той умрял, разпънат на кръст от злите човеци, но след три дни възкръснал – станал отново жив.
4.Защо ние се наричаме християни?
– защото сме кръстени, вярваме в Господ Иисус Христос и следваме учението Му.

Господ Иисус Христос се родил на земята, за да избави хората от зло и да ги поучи на добро.

Задача: Разгледайте иконата на Господ Иисус Христос и децата.

Оцветете приложението.

Методически насоки към учителя: Когато учителят постави задачата за оцветяване на иконните изображения, трябва да обясни на децата, че не могат да използват случайна подборка на цветовете. Цветовете в иконите имат
символически смисъл и затова е нужно да се спазват същите цветове, които са в оригинала. За целта е предвидено „Картинно помагало“, което учителят трябва да предостави на голям екран, ако е възможно, или да покаже цветната
икона от „Помагало за учителя“.

Знаете ли колко много Бог обича децата. Докато живял на земята, Той ги събирал край Себе си, благославял ги и съветвал възрастните да не им пречат да идват при Него.Точно децата го посрещнали най-тържествено в Йерусалим
на празника Цветница. Те с чистите си сърца разбрали, че посрещат Царя на царете – Господ Иисус Христос. И днес Бог невидимо благославя децата, които Го почитат и обичат и с вяра Му се молят.
Албум за оцветяване с нашия Господ Иисус Христос

Източник: Svetlinata-na-hrama.com

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 3 =