Завърши регионалният кръг на националния конкурс “Бог е любов”

В края на март завърши регионалният кръг и бяха определени финалистите на Националния конкурс “Бог е любов”, който се организира от Министерството на образованието за 16 година. Победителите от София бяха определени от жури под председателството на Ваня Станчева, експерт в Регионалното управление на образованието. Най–много детски произведения бяха предложени за раздела рисунка и приложно изкуство.

 

 

Регионалният кръг показа, че децата с радост участват в подобни прояви. Резултатите показват, че ангажирани с конкурса са преди всичко учителите по религия и изобразително изкуство.

Във Видин също премина регионалният кръг на ученическата надпревара. На 30 март в катедралния храм на града “Св. Димитър” беше подредена изложба с творби от конкурса. Тази година от Видин и региона се включиха над 13 училища със 100 творби и 90 участници.

През април ще премине селекцията на Националния кръг и ще бъдат определени и крайните победителите. Награждаването им ще стане на церемония в Троянския манастир през юни.

Източник: Dveri.bg

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + 17 =